Μαγνητικοί διαχωριστές υγρών μειγμάτων με αυτόματο καθαρισμό

Μαγνητικός διαχωριστής υγρών μειγμάτων με αυτόματο καθαρισμό Ο μαγνητικός διαχωριστής με αυτόματο καθαρισμό χρησιμεύει για τη σύλληψη των μεταλλικών μαγνητικών προσμείξεων στη ροή προπαντός των υγρών υλών. Είναι εξοπλισμένος με πολύ ισχυρούς μόνιμους μαγνήτες, για να εμποδίσει την ανατροπή των μαγνητικών σωματιδίων από τη ροή του ρευστού υγρού. Πρόκειται για μαγνήτες - νεοδυμίου NdFeB, οι οποίοι έχουν πολλαπλάσια μαγνητική επαγωγή (μαγνητική δύναμη) από τους κλασικούς, φερρίτη μαγνήτες, που στο υγρό τις μεταλλικές προσμίξεις δε θα μπορούσαν να τις κρατήσουν.

Μαγνητικός διαχωριστής υγρών μειγμάτων με αυτόματο καθαρισμό Συνήθως παράγουμε εισαγωγικό και εξαγωγικό διάμετρο 50, 100, 150 a 250 mm. Ο μαγνητικός διαχωριστής μπορεί επίσης να παρέχεται σε εφαρμογή με διπλή επένδυση για τη θέρμανση της εσωτερικής επένδυσης (διαχωρισμός π.χ. από σοκολάτα).

Συμπεριφερόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα σε κάθε πελάτη μας. Παράγουμε εξατομικευμένες κατασκευές ανάλογα με τις ανάγκες σας. Γράψτε την προσφορά σας για το διαχωριστικό

Το παρόν προϊόν το κατασκευάζει η εταιρεία μας. Τη συναρμολόγηση και τις υπηρεσίες τις εκτελούν οι δικοί μας επαγγελματικά εκπαιδευμένοι τεχνικοί.

Αυτόματος καθαρισμός του διαχωριστή

Μετά την εκκίνηση της αυτόματης διαδικασίας καθαρισμού θα ανασυρθούν οι μαγνητικοί πυρήνες από τις ανοξείδωτες σωλήνες στο άνω μέρος του μαγνητικού διαχωριστή, το νερό ξεπλύματος θα αφαιρέσει τέλεια τις συλημένες μεταλλικές προσμίξεις και αυτές θα χυθούν από τον διαχωριστή μέσω της βαλβίδας στο κάτω μέρος. Πριν την εκκίνηση της διαδικασίας καθαρισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί άλλη βαλβίδα, με την οποία θα αδειάσετε το υπολειμματικό υλικό, που θα απομείνει στο σώμα του μαγνητικού διαχωριστή  πριν τον καθαρισμό του.

Ο μαγνητικός διαχωριστής χειρίζεται μέσω πνευματικών στοιχειών FESTO και η διαδικασία καθαρισμού ελέγχεται μέσω του προγραμματιζόμενου αυτόματου PLC - SIEMENS.

Το υλικό ρέει μέσω του διαχωριστή

Ο διαχωριστής συλλαμβάνει τις μαγνητικές προσμίξεις

Το υλικό ρέει μέσω παράκαμψης (του bypass)

Ο διαχωριστής καθαρίζεται

 

 

Δοχείο διαχωρισμού – διαχωρισμός δύο σταδίων από υγρά μίγματα

Δευτερογενής διαχωρισμός μεταλλικών προσμίξεων που εγκλωβίζονται από το διαχωριστή ροής με αυτόματο καθαρισμό.

Στάδια διαχωρισμού στο δοχείο διαχωρισμού

Ο μαγνητικός διαχωριστής με αυτόματο καθαρισμό συλλαμβάνει τις μεταλλικές προσμίξεις από το υγρό. Κατά τη διάρκεια του αυτόματου κύκλου καθαρισμού αυτές οι προσμίξεις ξεπλένονται με νερό ή με οποιοδήποτε άλλο ρευστό. Αυτό το υγρό έκπλυσης μαζί με τα μέταλλα που συλλέχθηκαν εκχέονται στο δοχείο διαχωρισμού (στην εικόνα ο κόκκινος αγωγός).

Σχήμα δοχείου διαχωρισμού

Στο επάνω μέρος του δοχείου διαχωρισμού (κοκκινισμένο) βρίσκεται ο μαγνητικός κύλινδρος. Μέσω του συγκεκριμένου μαγνητικού κυλίνδρου ρέει το υγρό έκπλυσης στο κάτω μέρος του δοχείου (πρασινισμένο). Ο μαγνητικός κύλινδρος θα συλλάβει τα μέταλλα και ο κύλινδρος πίεσης από αυτά θα σπρώξει τα υπολείμματα ρευστού. Το γεγονός αυτό καθιστά τα ταξινομημένα μέταλλα σχεδόν στεγνά και συσσωρεύονται στο κλειστό δοχείο (γκρι δοχείο).   

Μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής λύσης είναι πως στο κάτω μέρος του δοχείου το υγρό έκπλυσης θα ξαναχρησιμοποιηθεί για το ξέπλυμα του διαχωριστή.  Είναι επομένως ένα κλειστό κύκλωμα με ελάχιστες απώλειες του υγρού έκπλυσης. Η επαναπλήρωση ή η πλήρης αντικατάσταση του υγρού έκπλυσης είναι μόνο περιστασιακή, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση και τη μείωση της ανάγκης πρόσθετου προσωπικού..

Που χρησιμοποιείται το δοχείο διαχωρισμού; AAA

Οπουδήποτε δεν είναι δυνατό να καταλήξει στον υπόνομο το υγρό έκπλυσης, μολυσμένο από τις εγκλωβισμένες μεταλλικές προσμίξεις.

Συμπεριφερόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα σε κάθε πελάτη μας. Παράγουμε εξατομικευμένες κατασκευές ανάλογα με τις ανάγκες σας. Γράψτε την προσφορά σας για το διαχωριστικό

Το παρόν προϊόν το κατασκευάζει η εταιρεία μας. Τη συναρμολόγηση και τις υπηρεσίες τις εκτελούν οι δικοί μας επαγγελματικά εκπαιδευμένοι τεχνικοί.

Πλεονεκτήματα του δοχείου διαχωρισμού

  • υψηλή απόδοση μαγνητικού διαχωρισμού
  • κλειστό κύκλωμα δευτερογενούς διαχωρισμού – ο διαχωριστής εξακολουθεί να καθαρίζεται με το ίδιο υγρό έκπλυσης (νερό, λάδι ή γαλάκτωμα), μειώνοντας τις απώλειες του. Το υγρό αντικαθιστάτε μόνο περιστασιακά σύμφωνα με το βαθμό της μόλυνσής του και τη συχνότητα καθαρισμού του διαχωριστή.
  • Χαμηλό κόστος διάθεσης των εγκλωβισμένων προσμίξεων (απορρίπτεται μόνο τις μεταλλικές προσμίξεις, ποτέ το υγρό έκπλυσης)
  • ελάχιστη περιβαλλοντική επιβάρυνση
  • χωρίς την ανάγκη προσωπικού – εξοικονόμηση εργατικού δυναμικού
  • εύκολα μπορείτε να παρατηρήσετε, την ποσότητα των μεταλλικών προσμίξεων που έχει εγκλωβίσει ο διαχωριστής

 

 

Λειτουργία δοχείου διαχωρισμού

Ξηρή ταξινόμηση των μετάλλων στο δοχείο διαχωρισμού

Ο μαγνητικός κύλινδρος θα συλλάβει τα μέταλλα και ο κύλινδρος πίεσης από αυτά θα σπρώξει τα υπολείμματα ρευστού.