Δοκιμές των μαγνητών

Για να σας διευκολύνουμε όσο μπορούμε περισσότερο στην επιλογή του πιο κατάλληλου μαγνήτη και ταυτόχρονα να εγγυηθούμε την ποιότητα του, αποφασίσαμε να διενεργήσουμε  τη μέτρηση της δύναμης αποσπάσματος για όλους τους τύπους των μαγνητών μας. Ως δύναμη αποσπάσματος  εννοείται η δύναμη που απαιτείται για να αποσπαστεί ο μαγνήτης από το μεταλλικό έλασμα (μεταλλική πλάκα πάχους 10 mm). Την αντοχή αποσπάσματος τη  μετράμε πραγματικά - δεν χρησιμοποιούμε κατά προσέγγιση υπολογισμούς!

Δοκιμές των μαγνητών

Δοκιμές των μαγνητώνΗ δοκιμή εκτελείται έτσι, ώστεστερεώνουμε το μαγνήτη στη ατσάλινη πλάκα κατασκευασμένη από κατασκευαστικό χάλυβα κατηγορίας 11 πάχους 10 mm. Η πλάκα είναι ιδεώδης επίπεδη, γυαλισμένη. Μέσω του εξοπλισμού δοκιμών ομαλά αυξάνουμε τη δύναμη αποσπάσματος έως το σημείο αποσπάσματος του μαγνήτη από την ατσάλινη πλάκα. Καταγράφουμε τη δύναμη, κατά την οποία αποσπάστηκε ο μαγνήτης. Τη δοκιμή, λόγω της μέγιστης αντικειμενικότητας, την επαναλαμβάνουμε 3 φορές και για τον υπολογισμό της δύναμης αποσπάσματος χρησιμοποιούμε τη χαμηλότερη μετρούμενη τιμή.

Προειδοποιούμε, ότι με τη μείωση του πάχους της ατσάλινης πλάκας, επί την οποία συσφίγγεται ο μαγνήτης, μειώνεται η δύναμηαποσπάσματος του μαγνήτη – πρόκειται για φυσική ιδιότητα του μαγνητισμού.

Θα καταμετρήσουμε επίσης και τους μαγνήτες σας – μέτρηση της μαγνητικής δύναμης και της επαγωγής

Προσφέρουμε επίσης τη μέτρηση της δύναμης αποσπάσματος (κατόπιν αιτήματος και τη μαγνητική επαγωγή) των δικών σας μαγνητών, μαγνητικών φακών, μαγνητών ανύψωσης και άλλων μαγνητικών συσκευών. Διαθέτουμε αρκετές διαφορετικές εγκαταστάσεις δοκιμών και έτσι είμαστε σε θέση να μετρήσουμε τη δύναμη αποσπάσματος στις περιόδους από  0 έως 200 kN (που αντιστοιχεί περίπου τα 20 000 kg)! Σας ενημερώνουμε πως10 N = περίπου 1 kg.

Θα κάνουμε το μάξιμουμ, για να σας ικανοποιήσουμε, αλλά επιφυλάσσουμε του δικαιώματος να μη δοκιμάσουμε το παρεχόμενο μαγνήτη (π.χ. στην περίπτωση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε βλάβη τη δοκιμαστική συσκευή μας).